« Da er stafetten i gang | Main | Hvorfor kan ikke vi når svenskene kan? »

December 05, 2007

Comments

Jan-Erik

Dumpet litt tilfeldig innom her. Noe spennende for en vanlig legmann, og noe som engasjerte.

Hørselstesten til Røde Kors var gripende, men er er Røde Kors komfortabel med å lyve om hvem de er (altså ikke Helse Oslo), for å få folk til å høre etter?

Er oppmerksomhet og orginalitet godt nok, bare det "selger" selv om ikke alt er sant?


Kjartan Bjørkvold

Er ikke typen annonse eller løsning man lager veldig avhengig av konteksten? Generelt sett kan man kanskje si at PUSH markedsføring passer godt for folk som bare er ute og browser, som for eksempel på VG.no. Her er brukeren egentlig bare ute etter å finne ut hva som er nytt, og i samme slengen blir de eksponert for annonser.

I søkemotorene har vi vel dagens mest typiske eksempel på PULL markedsføring. Her er det brukerne selv som definerer hva de er ute etter, og så leverer søkemotoren informasjonen de er ute etter. I tillegg gir de et sett med høyrelevante annonser for nøyaktig det brukeren søkte etter.

Riktig nok er det en del annonsører som strekker relevansestrikken litt vel langt i de sponsede lenkene, men de fleste opplever langt høyere gjennomklikksrater og konverteringsrater på disse annonsene enn annonser i andre kontekster på nett.

I søkemotorene er det dessuten mulig å spisse annonser og landingssider ut fra hvilken modus søket er gjort i. Ut fra måten søket er formulert på kan man identifisere hvilket stadium i beslutningsprosessen brukeren er i, og annonser og landingssider kan tilpasses for å maksimere effekten av disse annonsene.

Foreløpig er søkemotorannonsering dominert av tankegangen om å komme øverst eller få flest mulig klikk, men for annonsører som virkelig tenker gjennom søkemotormarkedsføringskampanjene sine er dette en av de beste kanalene for PULL markedsføring på nett i dag.

Malle Tillfalle

UUuuutrolig irriterende Røde Kors-greier. Jeg var skikkelig klar å få høreselstest. Som en venn sa "jeg merker at jeg blir sinnsykt fort irritert på nettet, men det går ikke like fort å bli avslappet igjen".

kb-begrensinger gjør at du uansett må klikke på en knapp for å aktivere multimedia og spille lyd. Et klikk som like så gjerne kan ta deg til dine sider, og spille av multimedia på din side, slik at kjennskapen til nettadressen vokser.

Har sett at mange misbruker play-knapper og lignende. Knapper som gir uttrykk for å skulle starte noe på nett-avis-siden, åpner heller en poppu-up. Det gjør at veldig mange lar være å klikke på noe som helst som er reklame i frykt for pop-up. Dermed får du like få aktiverte multimediareklamer som du får klikk til hjemmeside - altså 99.82% tap uansett.

The comments to this entry are closed.

AddThis Social Bookmark Button

SI HVA DU MENER

  • Del dine erfaringer og tanker om kommunikasjonsplanlegging.
    Målsetningen med denne bloggen er å utveksle synspunkter på 'vedtatte sannheter' det er på tide å sette spørsmålstegn ved innenfor kommunikasjons-planlegging. Dine kommentarer er velkomne.

Mer info om bloggen

Mer info om Fagkonferansen

The unofficial photos Fagkonferansen 2007

  • Mediaforum_46_resize
    What really happened. Fotograf Nils Heldal