« Brands will be more talked about than talking | Main | Endringer i gjære for nettannonsemonopolets maktdager? »

May 14, 2008

Comments

Helge Tennø

Flott innlegg Otto :o)

Jeg vil bare legge til at så selvsagt som det er for et firma å benytte seg av en god og bred markedsmiks for å formidle og forsterke sin merkevare. Hvor søkemotorannonsering på grunn av nåværende gunstige prismodell burde og nok er selvsagt for de fleste merkevarer som har fokus på markedsføring. Så må en ta hensyn til ferskheten og luftigheten i kanalen når en måler den mot andre eldre og mer fortettede kanaler.

Historisk sett er alle ferske kanaler effektive og lønnsomme for de som våger seg ut på isen først, men som en allerede ser tendenser til i USA og England er søkemotorannonsering på vei til å miste den vanvittige ROI'en på grunn av større kamp fra flere annonsører om de viktigste søkeordene.

Når det gjelder søkemotoroptimalisering av portaler må jeg si at kunsten er å sette seg inn i og forstå kundene og deltagerne sine ambisjoner, forventninger og behov. Hvordan de artikulerer seg og hvilken kunnskap de bærer på når de er i markedet for din side. Dette gjelder hele prosessen fra bevisstgjøring og behov, til kjøp, bruk, vedlikehold og oppdatering for de fleste produkter. Med det fokus vil en oppnå svært mye hvor søkemotoroptimaliseringen bare er ett av flere naturlig resultat.

Nå sier jeg ikke at du fremmer det, men å gjøre om på portalen for søkemotorens behov isolert er en teknikk som ikke er veldig langsiktig – men sikkert veldig målbar.

Til slutt banneret… Jeg er ingen forkjemper men godkjenner den unike egenskapen det har, som er å gi øyeblikkelig og massivt (ofte) resultat som er fin å vise til ledelsen bare dager etter at den kostbare kampanjen ble lansert. Men det er et format som ikke bærer så mange muligheter med seg, og mediehus, mediebyrå og reklamebyrå burde ha en mer aktiv rolle i forhold til å se etter nyvinninger og erstattere til det slitte formatet.

Man må ikke tro at der ikke finnes noe alternativ til ”interruption marketing”. Der hvor merkevarene står stille i utforskingen av de interaktive mulighetene har konsumentene kommet mye lenger og bruker mediets muligheter til å bli flinkere og flinkere å blokkere reklame fremfor å konsumere den. Vi er altså allerede i klassisk konservativ stil for seint ute, forbikjørt av Europas og kanskje verdens mest avanserte deltagere.

Jeg avslutter med ett sitat fra en C-level i NIKE:
”We are not in the business of supporting a media industry, we are in the business of connecting with our customers”

The comments to this entry are closed.

AddThis Social Bookmark Button

SI HVA DU MENER

  • Del dine erfaringer og tanker om kommunikasjonsplanlegging.
    Målsetningen med denne bloggen er å utveksle synspunkter på 'vedtatte sannheter' det er på tide å sette spørsmålstegn ved innenfor kommunikasjons-planlegging. Dine kommentarer er velkomne.

Mer info om bloggen

Mer info om Fagkonferansen

The unofficial photos Fagkonferansen 2007

  • Mediaforum_46_resize
    What really happened. Fotograf Nils Heldal